Logopedie Vera Graat

Training

We zijn bezig met de ontwikkeling van verschillende trainingen en cursussen. Hieronder vindt u een overzicht met de trainingen die wij kunnen aanbieden.

Binnenkort

Workshop Beelddenken

Herken jij je kind in de volgende uitspraken: ‘er komt niet uit wat er in zit’, ‘instructie lijkt geen zin te hebben’, ‘resultaten zijn sterk wisselend’, ‘verhalen zijn chaotisch’? Mogelijk is je kind een beelddenker.

De meeste mensen denken in woorden en begrippen, “taaldenkers”. Dat is handig, want taal is overal. Minder handig is dit voor de mensen die denken in beelden en gebeurtenissen, “beelddenkers”. Iedereen wordt als beelddenker geboren, want als baby ken je nog geen taal. Kinderen die een jaar of 5 zijn, schakelen over naar talig denken. Bij het denken in taal is vooral de linkerhelft van onze hersenen actief. Sommige kinderen maken deze overstap niet en blijven juist in beelden denken, waar de rechterhersenhelft de overhand in heeft. Beelddenkers zijn vaak erg creatief, vindingrijk en hebben goed ruimtelijk inzicht. Toch kan het soms best lastig zijn, bijvoorbeeld doordat sommige dingen niet in beelden uit te drukken zijn. Beelddenkende kinderen kunnen op school moeite hebben met spelling, automatiseren, tijd of concentratie.

Wij coachen en trainen in onze praktijk kinderen samen met ouder(s), o.a. door middel van de training ‘Ik leer anders’.

Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. De training ‘ik leer anders’ leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Tijdens een training leer je technieken om dit zelf toe te passen. Tijdens de eerste sessie kan de leerling direct vertellen of deze leermethode werkt. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz. Deze leermethode is bewezen effectief!

Welk type leerling ben jij? Doe de test:

https://beelddenken-test.ikleeranders.nl

Inhoud training (+/- 4 sessies)

  • Onthouden van informatie
  • Taal: spelling en lezen
  • Rekenen: tafels, plus en min sommen
  • Klokkijken

Kosten training

De kosten voor de basistraining (4 sessies) zijn € 239,- inclusief werkboek. Bij leerlingen uit het middelbare onderwijs kan maatwerk nodig zijn, dit zal altijd in overleg plaatsvinden.  

De prijs van een ‘extra’ sessie (1 uur) is € 50,-

Workshop

Daarnaast geven wij workshops over dit onderwerp aan ouders, scholen, leerkrachten en intern begeleiders.

Heeft u interesse in een training/workshop of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op.

Soms zijn er wel eens lastige mensen. Misschien de kinderen op school of vriendjes en vriendinnetjes. Zijn papa en mama ook wel eens lastig? Maar heel vaak zijn vriendjes en vriendinnetjes of ouders ook heel leuk en lief. Dat kan heel verwarrend zijn, hoe komt dat nou? Dat gaan wij je leren. Het is nu eenmaal zo dat lastige mensen helemaal niet bestaan! Dat is gek toch? Het is alleen zo dat jij iemand soms lastig vindt, omdat je nog niet hebt geleerd wat jij kunt doen of zeggen om ervoor te zorgen dat het weer leuk wordt.

De types in de kids4leary die je leert kennen gaan je helpen om met lastige ‘mensen’ om te gaan. De dieren in de cirkel zeggen iets over het gedrag dat ‘lastig’ is op een bepaald moment.

Wij coachen en trainen in onze praktijk kinderen samen met ouder(s), o.a. door middel van de Kids4Leary (kinderversie van de Roos van Leary). Dit is een effectieve training voor kinderen om om te gaan met ‘lastige’ mensen. Daarnaast geven wij ook workshops over dit onderwerp.

Heeft u interesse in een training/workshop of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op.